Groepsverzekering werknemers

Als bedrijfsleider wil je je medewerkers gemotiveerd houden. Hun brutoloon verhogen? Mogelijk. Alleen levert dat netto niet evenveel op. Met een groepsverzekering bied je een voordelig alternatief: je bouwt voor je medewerkers op een eenvoudige manier een kwalitatief aanvullend pensioen op voor later en tijdens hun loopbaan beschikken ze over extra zekerheid via de aanvullende dekkingen . Je personeel houdt er dubbel zoveel aan over in vergelijking met een loonsverhoging. En jij? Jij waarborgt de toekomst van zowel je werknemers als je onderneming.

Groepsverzekering werknemers

Geef je werknemers meer en krijg een fiscaal voordeel

Als bedrijfsleider wil je je medewerkers gemotiveerd houden. Hun brutoloon verhogen? Mogelijk. Alleen levert dat netto niet evenveel op.  Met een groepsverzekering bied je een voordelig alternatief: je bouwt voor je medewerkers op een eenvoudige manier een kwalitatief aanvullend pensioen op voor later en tijdens hun loopbaan beschikken ze over extra zekerheid via de aanvullende  dekkingen . Je personeel houdt er dubbel zoveel aan over in vergelijking met een loonsverhoging. En jij? Jij waarborgt de toekomst van zowel je werknemers als je onderneming.

Waarom is een groepsverzekering interessant?

  • Je bouwt een aanvullend pensioen op voor je werknemers 
  • Je personeel krijgt extra dekkingen bij inkomensverlies, hospitalisatie of overlijden
  • Je werknemers houden netto dubbel zoveel over in vergelijking met een loonsverhoging

Bovendien levert het jou een mooi fiscaal voordeel op. Want de premies van een groepsverzekering zijn fiscaal aftrekbaar. Als werkgever betaal je maar 8,86% RSZ-bijdrage. Een verschil van ongeveer 25% in vergelijking met de RSZ-bijdrage op lonen.

Fiscale voordelen

Voor werkgevers

Net zoals lonen zijn de premies van de groepsverzekering fiscaal aftrekbaar. Handig: op die premies betaal je als werkgever slechts 8,86% RSZ-bijdrage. Een verschil van ongeveer 25% in vergelijking met de RSZ-bijdrage op lonen.

Voor je werknemers

Ook voor je medewerkers zijn de groepsverzekeringspremies interessant. Het fiscaal voordelige regime zorgt dat ze er dubbel zoveel aan overhouden als een loonsverhoging.

Transparantie

Welk bedrag heb je opgebouwd voor iedere medewerker? Aan welke pensioenuitkering mag hij zich later verwachten? Met de jaarlijkse pensioenfiche houdt KBC elke medewerker op de hoogte.

Flexibiliteit

Wanneer je kmo groeit en je nieuwe werknemers aanwerft, bekijken we graag eventuele nieuwe behoeften. Samen met jou toetsen we af hoe we je groepsverzekering kunnen optimaliseren.

Voor wie?

Al je medewerkers komen in aanmerking. Je kunt de groepsverzekering ook beperken tot een bepaalde categorie: directieleden, kaderfuncties, werknemers. En voor welk budget? Dat bepaal jij helemaal zelf.  

Meer info?

Bekijk volgend filmpje
https://youtu.be/pBRLUG9UtVU